Magazin online

Prin intermediul magazinului online, vă punem la dispoziție diverse cutii cu livrare acasă ce conțin legume și fructe ecologice, gustoase și sănatoase, produse fie de noi, în Ferma Nasul Roșu, fie de alți producători ecologici ca noi din România sau din străinătate.
La două dintre cutiile noastre, puteti adăuga după bunul plac legume și fructe extra sau alte produse care complimentează grija față de alimentație și normalitate.
Acestea sunt: Cutia săptămânală și Cutia cu fructe
Livrările comenzilor online se fac prin curier în fiecare miercuri și joi, cu excepția sărbatorilor legale.
Putem procesa comenzile care sunt primite și achitate până marți, respectiv miercuri ora 7 AM.
Orice comanda primită după acestă oră va putea fi expediată în urmatoarea zi disponibilă de livrare. Comenzile plătite online cu cardul bancar vor fi tratate cu prioritate. Comenzile achitate prin transfer bancar vor fi trimise dupa înregistrarea sumei datorate în contul nostru bancar ce va fi comunicat în mail-ul de confirmare a comenzii. NU livrăm comenzi cu plata ramburs.
Deservim toate orașele din România. În zonele mai îndepartate, greu acesibile, livrarea comenzilor poate întarzia, de aceea ne rezervăm dreptul de a refuza comenzi care estimăm că nu vor ajunge în cel mai scurt timp posibil.
Cutia/cutiile tale pleacă din Ferma Nasul Roșu marți, respectiv miercuri după-amiaza și ajung la tine în 24 sau 48 ore. În cele mai multe cazuri, curierul își face bine treaba și livreaza a doua zi, însa există cazuri când comanda ta poate întârzia.
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru întârzierea livrării comenzii tale, acest serviciu fiind prestat de o alta entitate juridică, firma de curierat, însa vom face tot posibilul ca procesul de comandă, plată și livrare să decurgă lin, iar tu să te bucuri de o experiență frumoasă și să revii pe site.
Nu ezita să intri în dialog cu noi, folosind adresa de mail contact[@]nasulrosu[.]ro, formularul de contact de pe site sau numărul de telefon 021-9780, de luni până vineri, între 9-19.
Enjoy!

Produse de la furnizorul
Moara cu Pietre, România (faină)




Făină integrală din grâu

Se cunoaşte faptul că făina integrală fără conservanţi râncezeşte în scurt timp. Am avut de ales între a face o făină unde să adaug conservanţi şi să aibă un termen de valabilitate de 6-8 luni sau să o las aşa cum a ieşit ea din moară

  • Făina integrală se obţine prin măcinarea în totalitate a grâului la moara cu pietre.
  • Cuvântul întreg face parte din toate componentele grâului (tăraţă, germeni şi endosperm).
  • Avantajul major al unei mori cu pietre este că făina la măcinare nu depăşeşte temperatura mediului unde se află amplasată şi astfel se pastrează toate calitătile nutritive. Alt avantaj este că făina nu este maturată. Maturarea este specifică făinii albe măcinate industrial, cu valţuri, unde grâul se umectează înainte de procesare, iar produsul finit trebuie lăsat o perioadă să se usuce şi să inceapă un proces de oxidare care produce o crestere a aciditaţii şi o albire a făinii. De multe ori, această maturare este accelerată prin utilizarea unor compusi chimici. Făina măcinată la moara cu pietre nu trebuie lasată la maturat. Din contră, în această făina proaspat măcinată se regăsesc toate elementele vii ale bobului de grâu, iar acestea incep procesul de oxidare imediat după ce bobul a fost măcinat. De aceea, este recomandată utilizarea acesteia cât mai curând după măcinare. Folosind făina integrală, aluatul va fi într-adevăr mai puţin crescut faţă de făina albă, dar asta nu se datorează lipsei de maturare, ci cantitaţii de fibre ce se regăsesc în măcinişul integral, dar şi lipsei aditivilor şi enzimelor ce „îmbogaţesc” făina albă pe care o putem găsi în magazine şi care fac pâinea să crească atat de bine.
  • Conţine gluten.
  • Făina a fost testată de INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE – IBA BUCURESTI

Mai multe detalii

8 RON

Adaugă

Făină intermediară T80 din grâu

Făină intermediară T80 din grâu românească

  • Pentru foarte multe persoane, făina bună înseamnă ca aluatul să crească mult. Din acest motiv, producătorii industriali adaugă chimicale pentru a satisface cerinţa cumpărătorului. Această făină conţine doar grâu măcinat la moara cu pietre şi cernută printr-un cernător, unde separă tărâţa de făină, aşa că aluatul o să se comporte normal, aşa cum trebuie să fie.

Mai multe detalii

8 RON

Adaugă

Făină integrală din secară

Faina integrala din secara romaneasca

  • Am început activitatea mea de morar în noiembrie 2015, prima cereală fiind grâul. După un an am găsit un porumb de calitate la Institutul de cercetări din Fundulea și am început să produc și mălai. Au trecut 3 ani de la primul meu „măcinat” și pot spune că am găsit și o secară demnă de moara mea, ca atare o pot împărți cu voi.

Mai multe detalii

8 RON

Produs indisponibil

Făină integrală din orez românesc

Orezul este un aliment bogat in carbohidrati, folosit ca un combustibil natural pentru fiecare dintre noi.

  • Orezul brun detine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de medicii nutrionisti in detrimentul orezului alb. Diferenta dintre aceste doua cereale nu consta doar in culoare, ci si in calitatile nutritionale oferite de fiecare in parte. In timp ce orezul alb este mai apetisant si mai pufos prin gatire decat orezul brun, cel din urma recupereaza teren din prisma impactului pe care il are asupra sanatatii.
  • Orezul brun este forma integrala a cerealei, fiindu-i indepartat doar stratul superior. Prin urmare, acesta pastreaza intreaga cantitate de fibre si germeni, partile cele mai bogate in nutrienti vitali.
  • Orezul alb este cereala care si-a pierdut prin macinare taratele si germenii de orez, fiind mai sarac in fibre si nutrienti. Acesta trece printr-un proces complex de rafinare, care inlatura stratul de aleuron, bogat in uleiuri esentiale (ce determina orezul integral sa rancezeasca mai repede decat cel alb, rafinat).
  • Deci, daca folosim orez alb, nu ne alegem cu nimic bun pentru organismul nostru si daca folosim orez integral, nu prea ne iese nimic bun la gust.
  • Si atunci….am bagat orezul integral in moara cu pietre, sa se macine incet si la temperatura “camerei”(max. 30 grade Celsius) si a iesit o faina integrala de ti-e mai mare dragul. Nu mai zic ca orezul este cultivat la noi in Romania.

Mai multe detalii

13 RON

Adaugă

Mălai țărănesc

Am reuşit să găsesc porumb pentru mămăligă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

  • Pentru cine nu ştie, porumbul e de două feluri, furajer pentru hrana animalelor si pentru consum, special pentru mămăligă. Producţia la hectar este mai mică în cazul porumbului pentru consum şi din acest motiv rar mai găseşti pe cineva care îl cultivă, mai ales în condiţii ecologice.
  • Pentru o mămăligă reuşită trebuie să fierbeţi mălaiul minim 20 de minute, de preferat 30, deoarece acest mălai nu este grişat, este un mălai ţărănesc, măcinat la moară cu pietre.
  • Ce este mălaiul grisat?
  • Este mălai degerminat. Adică se înlătură germeni, se separă embrionul din porumb pentru a se elimina grăsimile şi substanţele ce ar scurta durata de păstrare a malaiului. Prin urmare este un proces determinat nu de grija pentru sănătate ci de nevoia comercială de a se mării perioada de valabilitate. Prin degerminare, porumbul şi făina de porumb pierd mult din substanţele nutritive. Comparativ se poate asemăna cu diferenţa dintre pâine integrală şi cea albă, franzelă.

Mai multe detalii

8 RON

Adaugă