Am deschis activitatea în februarie 2017, iar primul nostru pas a fost să intrăm în perioada de conversie ecologică din convingerea că poți face agricultură eco într-un mod sustenabil. Așteptăm cu nerăbdare să ne numim fermă vegetală ecologică din februarie 2019.

Pentru noi agricultura ecologică înseamnă mai mult decât faptul ca nu folosești substanțe chimice nepermise, ci am desfășurat (si rămâne o preocupare continuă) o serie de acțiuni menite să mențină și să crească fertilitatea solului prin rotația culturilor, folosirea îngrășămintelor organice de la animale crescute în mod extensiv, oferirea la un interval anume de repaos solului, stimularea apriției speciilor de păsări și insecte care sunt prădători naturali ai dăunătorilor.

Am dorit întotdeauna să minimizăm risipa alimentară prin faptul că noi culegem dimineața ce este comandat și puțin în plus, legumele ramase se conservă în diferite moduri tradiționale și, ce nu se poate salva, devine o hrană mult-așteptată de găinile, rațele și gâștele din gospodărie.

Avem grijă de resurse prin faptul că reciclăm cât de mult se poate și refolosim diverse materiale cum sunt sacoșele și pungile de hârtie de la Epicerie Nasul Roșu, cutiile de la ouă, sticlele și borcanele în care au stat conservele, paiele de grâu și deșeurile lemnoase devin mulci, foile printate de hârtie care nu mai folosesc servesc ca pat in cutia de ouă provenite de la găinușele noastre și lista poate continua.

Ca să ne cunoaștem și să vezi de unde provin legumele pe care le găsești la Epicerie Nasul Roșu în fiecare săptămână de joi până vineri, de la 11 la 19, te invităm să iei parte la unul dintre evenimentele organizate de noi în aer liber in perioada 1 mai – 30 septembrie.

Acum am închis perioada de evenimente din cauză că vremea s-a răcit, sunt ploi, în consecință noroi, iarba nu mai este atât de verde, ziua mai scurtă.

Poți vedea imagini de la evenimentele desfășurate in 2018 la Ferma Nasul Roșu aici. Te așteptăm cu drag la următoarea serie de evenimente. Rămâi alături de noi pe Facebook ca sa fii primul care află ce mai pregătim.